O NAS
ORGANIZACJA
OFERTA
INTEGRACJA
REKRUTACJA
Już potrafię! - „Zajączki” robią sobie śniadanie |
niedziela, 09 marca 2014 21:24, odsłon: 1391 | |||
3 i 4 latki z grupy II poznawały oraz degustowały dziś produkty z hajnowskich wytwórni – piekarni i mleczarni. Dowiedziały się też o walorach odżywczych oraz zdrowotnych naszych regionalnych produktów, a następnie nauczyły się wykonywać koreczki. Dzieci po krótkim pokazie nauczycielki samodzielnie pokroiły wszystkie produkty, posmarowały chleb masłem a następnie ostrożnie umieszczały wszystko na wykałaczce. Muszę dodać, że każdy pamiętał o higienie i kulturze podczas wykonywania i spożywania posiłku. Dzieci bardzo dbały o walory estetyczne swojego śniadania – ogromne znaczenie miały np. wielkość i kształt kostki chleba lub sera oraz kolorystyczne ułożenie składników koreczka, równe odstępy między poszczególnymi warstwami i wiele innych baaaaaaaaardzo istotnych elementów pysznego śniadania!!! Bogusława Wołodkiewicz
|